Tävlingen avgjord!

square

VINNARNA I ENESCA-TÄVLIGEN HAR NU VALTS UT:

I huvudsak tre aspekter har legat till grund för bedömningen: Unicitet, Realism och Presentation. Skulle flera förslag få samma poängsumma, har folkets röst tillämpats, d.v.s. antalet ”likes” som förslagen har fått avgöra. Expertjuryn har bestått av tre professorer inom kemi, nanoteknologi, och farmaceutisk teknologi (cellulosaapplikationer), samt en affärsutvecklare.

BEDÖMNINGSKRITERIUM:
- Unicitet belyser det unika i förslaget dels i samhället och dels bland tävlingsförslagen.
- Realism kopplar till hur mycket man skulle behöva utveckla befintliga batterisystem (se www.energyscandinavia.eu) för att implementera i föreslaget system.
- Presentation är bedömningen av hur informationen har framförts.

VINNANDE FÖRSLAG FÖR GYMNASIEKLASSEN HAR FÖLJANDE MOTIVERING:
”Ett fullt realistiskt förslag som kopplar till ett aktuellt behov och en konkret lösning. Ett framförande som är roligt, mixat, och lätt att förstå.”
Gruppen WMO i Nacka är vinnare i gymnasieklassen med sitt förslag ”Framtidens fjärrkontroll”. Se video här.
De vinner 15 000 kronor i pris och möjligheten att komma och besöka forskargruppen i Uppsala för att få djupare kunskaper i hur batterikonceptet utvecklas.

WMO består de tre Natur-studenterna från Sjölins Gymnasium:
Wendela Tronje
Oscar Edler
Madeleine Lindqvist

Pengarna ska de använda till studentexamen 2015, samt till framtida studier.

VINNANDE FÖRSLAG FÖR HÖGSKOLEKLASSEN HAR FÖLJANDE MOTIVERING:
”Ett nytänkande koncept som kopplar till batteriets cyklingsstabilitet och utformningsmöjligheter, och som ett kompletterande system i framtida konstruktionsmaterial . En intresseväckande och proffsig presentation.”

Duon Make Nice är vinnare av högskoleklassen med sitt förslag ”El och isolering i ett”. Se video här.

Make Nice är Axel Borgefalk och Joakim Jarl, två studenter från Linköpings universitet, som båda pluggar programmet Kultur, samhälle, mediegestaltning. De delar på 15 000 kr som de ska lägga på en semesterresa, samt lite startkapital till den nu planerade starten av en produktionsbyrå! Make Nice får också möjligheten att komma och besöka Ångströmlaboratoriet och få inblick i hur forskningen ska utvecklas mot kommersiella applikationer.

Ditt namn*

Din epost*