erik.tallberg@gmail.com
Rating

 • Related Video Tags :

  Vår idé är att pappersbatteriet förstärks med passande material för att sedan användas som konstruktionsmaterial. Anledningen till att batteriet passar som konstruktionsmaterial är att det är lätt, flexibelt och kan tillverkas i olika storlekar. Det är alltså möjligt att forma ett enda stort batteri för en hel bil, ett helt hus eller en hel kamera.

  Tillskillnad från dagens batterier laddas detta batteri med en avsevärt större hastighet vilket är mycket positivt då man t.ex. ska ladda en Elbil. Materialet isolerar även och har därmed ännu fler fördelar i huset eller i bilen.

  Förklaring av exemplen ni såg i videon:
  • I bilen är batteriet förstärkt med ett starkt och lätt material, t.ex. kolfiber, och är karossen. Det är även inbyggt i andra material och delar i bilen. Bilen blir då som helhet ett batteri. Självfallet får även starkare batterier komplettera bilens energiförsörjning.
  • I huset är batteriet en del av husets isolering som självfallet finns överallt. Möjligtvis kunde hela husets ström gå genom batteriet. Detta innebär att batteriet blir varmt och därmed även en del av husets värmetillförsel. När strömförsörjningen till huset försvinner, som vid ett strömavbrott, är huset fulladdat och kan klara sig så länge batteriet räcker. Sommartid när man inte behöver värma huset kopplas strömmen runt batteriet, men husbatteriet laddas dock tillräckligt mycket så att det alltid är fulladdat.

  Det är endast fantasin som sätter gränser för vår idés användningsområden.